Hoe programma’s sneller maken op pc’s met minder RAM

Ook het bedrijf heeft de grote beveiligingsverlies in een blogbericht toegelaten. „De reden dat u dit blogbericht leest, is vanwege een recente ontdekking door ons beveiligingsteam. Er zijn ongeveer 17 miljoen gebruikersrecords uit onze database gestolen. De gestolen informatie bevat gebruikers-e-mailadressen en hashed-wachtwoorden,“ zei het bedrijf in de post. Het bedrijf heeft een totaal van 120 miljoen gebruikers.

Het bedrijf beweerde echter dat de gegevens veilig zijn. „Het geharde wachtwoord kan niet worden omgezet in een gewone tekst, zodat de helderheid van uw wachtwoord onbeperkt is, als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor andere diensten,“ voegt Zomato’s blogpost toe.
Het heeft ook de gebruikers ervan verzekerd dat de „betalingsgerelateerde informatie op Zomato apart van deze (gestolen) gegevens is opgeslagen in een zeer veilige PCI Data Security Standard (DSS) -component. Geen betalingsgegevens of creditcardgegevens zijn gestolen / gelekt.“
Zomato voegde eraan toe dat zij de wachtwoorden van alle getroffen gebruikers heeft gereset. „Als voorzorg hebben we de wachtwoorden voor alle getroffen gebruikers gereset en uit de app en de website ingelogd. Ons team scant alle mogelijke breukvectoren actief en sluit eventuele leemtes in onze omgeving. Tot nu toe lijkt het op een interne ( Menselijke) beveiligingsbreuk – een ontwikkelingsrekening van een medewerker is in gevaar gebracht. “
In zijn blog beweert HackRead dat de prijs voor de set van het gehele pakket wordt geacht $ 1.001,43 te zijn en dat de verkoper ook een trove van steekproefgegevens heeft gedeeld om te bewijzen dat zijn gegevens legitiem zijn.
TOP COMMENT
Pasrichaj, 1 uur geleden
Het is echt schokkend. Al deze bedrijven moeten hun beveiligingssysteem upgraden en het beveiligingsaspect optimaal inzetten om zo’n hacking te vermijden.
ZIE ALLE COMMENTAAR COMMENT
HackRead voegde eraan toe dat het de steekproefgegevens op de loginpagina van Zomato.com heeft getest en gevonden dat „elke account die in de lijst voorkomt op Zomato bestaat.“ Het team van HackRead heeft naar verluidt ook een e-mail met wachtwoordresultaat verzonden naar een aantal van de e-mailadressen die zijn gegeven in de gegevens om de waarheid van ’nclay’s‘ verder te controleren. Dit heeft ook aangetoond dat de gegevens ‚echt‘ zijn, aangezien e-mail-ID’s naar Zomato zijn ingeschreven.
Zomato is opgericht in 2008 door Deepinder Goyal en Pankaj Chaddah. Het heeft activiteiten in 23 landen, waaronder India, Australië en de Verenigde Staten.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.